top of page

PLAY Giurgiu

Un festival de film pentru publicul tânăr


Între 13 și 15 septembrie 2024, Asociația Animest revine în Giurgiu, de data aceasta cu Festivalul de Film PLAY Giurgiu.

Entuziasmul cu care Animest+ a fost primit de spectatorii din Giurgiu în luna iunie a anului trecut i-a motivat pe organizatori să meargă mai departe și să lanseze un festival dedicat animației și filmului pentru copii și adolescenți, gândit ca un eveniment anual dedicat orașului Giurgiu. Astfel a luat naștere PLAY Giurgiu.

Vor fi trei zile pline de producții noi, românești și străine, ateliere de animație, scurtmetraje, întâlniri cu tineri artiști giurgiuveni, realizatori de film și invitați speciali. Evenimentele se vor desfășura atât în aer liber pe esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, cât și în sălile teatrului.


Filme pentru toți, de la mic la mare

Pe parcursul festivalului, sunteți invitați să vizionați după-amiaza o selecție de scurtmetraje și un spectacol de teatru interactiv pe esplanada teatrului, cu participare gratuită. În acest timp, sălile teatrului vor găzdui proiecții speciale ale unor producții recente și ateliere, la prețuri accesibile, cu bilete începând de la 12 lei. În fiecare seară, programul continuă cu o proiecție specială de film pe ecranul uriaș înălțat în fața teatrului.

În aceste trei zile, veți avea ocazia să întâlniți tineri artiști din Giurgiu, realizatori de film, autori și invitați speciali, iar cei mai mici dintre spectatori vor putea participa la ateliere de animație.


Vino alături de noi!

PLAY Giurgiu nu este doar despre filme, cât mai ales despre comunitatea locală, de aceea împreună cu grupul de inițiativă civică Salvează Cinema Giurgiu lansăm un apel de implicare comunitară. Dacă vrei și poți să te alături echipei festivalului în calitate de voluntar, artist sau sponsor, abia așteptăm să te cunoaștem.  Completează aici formularul și vei afla cum poți face parte din familia PLAY Giurgiu.

 

 

Organizatori și Parteneri

PLAY Giurgiu este un festival organizat de Asociația Animest, alături de Teatrul „Tudor Vianu”, Consiliul Județean Giurgiu, Primăria Municipiului Giurgiu, platforma tranzit2030.eu,  Asociația Pro Democrația și „Zâmbete și Vise”.

Festivalul este finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri media: Giurgiuveanul, Jurnal Giurgiuvean, Cronica Giurgiuveană, TV Giurgiu, Giurgiu Express, KissFm Giurgiu, platforma Friendshipbridge.eu, Presshub.ro


Contact

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la playgiurgiu@animest.ro, să accesați https://www.teatrultudorvianu.ro/ sau paginile de social media Salvează Cinema Giurgiu: https://www.facebook.com/cinegiurgiu 


Asociația Animest a fost înființată în 2014, având ca scop principal promovarea filmului de animație în general și a filmelor animate românești în mod deosebit, în România și în străinătate; facilitarea mobilității culturale și, nu în ultimul rând, susținerea educației cinematografice și educației prin cultură.



bottom of page