top of page

Programul lunii AUGUST



  • 23 august 2024; ora 19:30 - DUS CU VACA (esplanada teatrului)



    Un spectacol de Robert Poiană


    Pregătiți-vă să călătoriți în vestul sălbatic alături o trupă de  comedianți dornici să vă povesteaască despre Billy Văcarul și despre  lumea sa mereu în schimbare, unde goana după aur se transformă în goana  după petrol.

    Distribuție: Georgiana Vrațiu, Vlad Bînzoiu, Anca Pascu, Evelyn Marcu, Robert Poiană, Ștefan Liță, Claudia Moroșanu Coregrafie: Anca Pascu Compoziție muzicală: Șerban Chițu



 

  • 24 august 2024; ora 19:30 - PROIECȚIE FILM - Parteneriat Teatrul Tudor Vianu și Cinemaraton (esplanada teatrului)


NUNTA MUTĂ (2008) , un film cu o distribuție excepțională si numeroase premii:  Uniunea Cineaștilor din România (UCIN), 2008: Premiul pentru imagine (Vivi Drăgan Vasile), Premiul Opera Prima (Horațiu Mălăele), Premiul pentru coloană sonoră (ing. Tiberiu Borcoman și compozitorul Alexandru Andrieș) Premiile Gopo, 2009: Premiul pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Dana Roșeanu și Ioana Ioniță), Premiul special Romanian Society of Cinematographers pentru Cea mai bună imagine (Vivi Drăgan Vasile)

Nunta Mută este bazat pe o întâmplare adevărată, petrecută într-un sat românesc, în anul 1953, al cărei punct central e o nuntă cu urmări tragice. La acest eveniment participă câteva zeci de oameni. Când primarul satului anunță moartea lui Stalin și declararea doliului internațional de șapte zile, socrul mic are ideea să continue nunta în interiorul casei pe care o "zidește" bine de tot cu scânduri la geamuri, ca să nu se producă prea mult zgomot. Pe masură ce invitații beau și se simt bine, ei uită de jurământul de tăcere pe care l-au făcut, moment în care "nunta mută" devine o adevărată petrecere.

Din distribuție fac parte: Victor Rebengiuc, Valentin Teodosiu, Luminița Gheorghiu, Dan Condurache, Nicolae Urs, Catrinel Dumitrescu, Șerban Pavlu, Alexandru Bindea, Tamara Buciuceanu, George Ivașcu, George Mihaița


 

Senzualitate, fantezii și încurcături - cam așa s-ar descrie această  comedie bulevardieră care timp de o oră ne face să râdem cu gura până la  urechi și ne surprinde pe măsură ce povestea se derulează cu o viteză  amețitoare. Spectacolul surprinde o serie de întâmplări amuzante  și surprinzătoare din viața unui cuplu din înalta societate, care își  exprimă fanteziile într-un mod  nonconformist și neașteptat.  Cei din  jur, precum și publicul spectator, vor fi martori la eforturile lor  inedite de a-și salva căsnicia. Regia este semnată de Mihai  Panaitescu, director al Teatrului de Artă Deva. Din distribuție fac  parte: Anca Pascu, Robert Poiană, Vlad Bînzoiu, Filip Popa și Evelyn  Marcu.



 



Spectacolul "Dus cu Vaca" îmbină umorul vibrant al genului commedia dell'arte cu o poveste plină de aventură.

Pregătiți-vă să călătoriți în vestul sălbatic alături o trupă de comedianți dornici să vă povesteaască despre Billy Văcarul și despre lumea sa mereu în schimbare, unde goana după aur se transformă în goana după petrol.

Distribuție: Georgiana Vrațiu, Vlad Bînzoiu, Anca Pascu, Evelyn Marcu, Robert Poiană, Ștefan Liță, Claudia Moroșanu

Coregrafie: Anca Pascu

Compoziție muzicală: Șerban Chițu

Un spectacol de Robert Poiană




 

  • 31 august ora 19:30 PROIECȚIE FILM - Parteneriat Teatrul Tudor Vianu și Cinemaraton (esplanada teatrului)


Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu a devenit recent un epicentru al culturii locale datorită unei inițiative remarcabile: difuzarea de filme de cinematecă în aer liber, în parteneriat cu Cinemaraton.

În luna august, continuăm seria de evenimente cu două noi proiecții care oferă giurgiuvenilor șansa de a redescoperi filme românești de referință. Proiecțiile în aer liber nu doar că oferă divertisment de calitate, dar și încurajează socializarea și interacțiunea între membrii comunității. De asemenea, aceste evenimente contribuie la educarea publicului cu privire la importanța și valoarea cinematografiei românești, consolidând astfel identitatea culturală locală.

Proiecțiile sunt gratuite, oferind tuturor oportunitatea de a participa și a viziona filme de cinematecă.


 

bottom of page